top of page
EDUSKUNTAVAALIT

 

Olen ehdolla eduskuntavaaleissa vuonna 2023.

Mun puolue on tosiaan Vasemmistoliitto. Ehkä on hyvä vielä avata sitä että miksi just Vasemmistoliitto.

 

Vasemmisto on punavihreä kansanliike joka tekee töitä oikeudenmukaisuuden, tasa-arvoisen ja vapaan yhteiskunnan puolesta. Mulle on tärkeää että jokainen saa tehdä sitä mitä haluaa ja kaikilla meillä olisi siihen yhtäläiset mahdollisuudet jotka tapahtuu mm. meidän huikean koulutusjärjestelmän kautta.

 

Muistan kuinka itselleni ei ollut missään vaiheessa mikään selviö, että lukisin itselleni korkeakoulututkinnon. Olin itsevarmana ammattikoulun ja lukion suorittaneena valmiina kohtaamaan työelämän parikymppisenä ja lopettamaan opinnot siihen. Kuitenkin tuli kantapään kautta opittua, että kyllä niillä korkeakoulupapereilla on vaan merkitystä ja onneksi sain opinnot Oulun OAMKissa pakettiin vuonna 2014.

 

Nyt pyristelen itseni kanssa vielä ylemmän korkeakoulututkinnon suorittamisen kanssa. Jospa saisin ne tässä työn ohessa vielä suoritettua <3 Opintotuki on mielestäni aivan liian pieni. Mietin vieläkin niitä öitä kun olin koulupäivän jälkeen ensin myynyt kameroita ja taitoin vielä yksittäiselle asiakkaalle kirjaprojektia. Nykyään en jaksa enää tehdä kolmea eri työtä yhtä aikaa. Opintojen aikaista elämistä ei pitäisi joutua rahoittamaan opintolainalla tai joutua turvautumaan vanhempien tukeen yli 18-vuotiaana.

 

Vasemmistoliiton tavoiteohjelmassa 2022-25 onkin vahvasti esillä kuinka opiskelijoiden hyvinvointiin ja mahdollisuuteen keskittyä opintoihin täyspäiväisesti on taattava riittävällä opintorahalla sekä panostamalla opiskelijoiden terveyspalveluihin.

KUNTAPOLITIIKKA

Vuosina 2018-2020 minulla oli mahdollisuus työskennellä Muhoksen kunnan kulttuurituottajana. Muhos on noin 8000 asukkaan kunta (muistelin että  9000) mutta kovasti Wikipedia minua ohjeistaa että asukkaita olisi reilu 8000). Sain olla kunnan ensimmäinen kulttuurituottaja ja oli äärettömän innokkaasti lähdin toteuttamaan kunnnan kulttuuritoimintaa. Samalla pääsin näkemään sitä kuinka demokratia ja poliittinen päätöksenteko toimii. Jokaisen kunnan päätöksentekoon tietysti vaikuttaa kaupungin tai kunnan hallintosääntö joka ohjaa poliittisten päättäjien ja virkamiesten toimintaa jakaen vastuualueita, kuka päättää ja mistä.

Vuonna 2020 sain kuitenkin huikean tarjouksen lähteä työskentelemään Pohjoisen valokuvakeskuksen tuottajaksi Ouluun. Mielestäni Pohjois-Suomen mielenkiintoisimpaan nykytaiteen organisaatioon enkä voinut siitä kieltäytyä. Muhoksen kuntapolitiikka jätti selkeästi jäljen muistiini ja tartuin järjestöyhdistyksen Siltun toisen kerran esittämään kuntavaaliehdokasrekrytointipyynöön.

 

Kuntavaaleissa 2021 sainkin sitten ääniä roimasti että pääsin valtuuston varajäseneksi sekä Sivistys- ja kulttuurilautakunnan jäseneksi. 

bottom of page